lørdag 30. januar 2010

"Revolutionary Road" Onsdag 17 feb kl 19


The American Dream
Frank og April er unge, følsomme og søkende. De drømmer og planerer sin fremtid. Det er etterkrigstid og fremtiden er lys for den unge generasjonen. Hva kan vel true de unges lykke og håp?

Sam Yates skrev romanen Revolutionary Road i 1961, den ble en bestseller og er nylig oversatt. Flere filmere har lenge hatt planer og Sam Mendes (American Beauty, Road to Perdition) fant sine to hovedroller hos Kate Winslet og Lionardo diCaprio som nå er tilsammen igjen i en helt annen film en Titanic. "so good it is devastating" "a great american film" skrev Chicago Sunday Times.
Se mer på http://www.youtube.com/watch?v=gSlijXgjG7w

Sesam gleder seg til å vise amerikansk film på sitt beste, et stramt, innerligt kjærlighetsdrama laget med empati og ytterste presision i alt filmarbeid, fra scenografi, rollebesetning, klippning til regi. Vi kan her sammenligne Mendes nøyaktighet mot Rohmers frihet i skapende.

1 kommentar:

Styret sa...

Inka, Gro, Birger,Ingrid, Marjan, Gunn Mona, Runar, Tone, Anne, Jan-Helge, Siri, Magnus og Anders ble alle fenget av dette mesterverk der Kate Winslet og Linoardo di Caprio spiller April og Frank med en sjelden empati og nerve. Diskusjonen havnet kring hva som skjedde siden; kvinnebevegelse og reformer mot likestilling og om amerikanske middelklassidealer som også blitt våre. Z Brüll