fredag 5. februar 2010

"Tuyas to ektemenn" Onsdag 3 marsHva er kjærlighet?

Tuya (Yu Nan)bor på mongolske steppen i khanernes gamle land. Familien hennes lever på sin saueflokk. Mannen er ufør og de har to barn.


En dag skader seg Tyua og kan ikke arbeide som før. Hun trenger en ny ektemann som kan ta seg av hele familien, også sin foretreder. Beilere presenterer seg men det er ikke lett å finne en man som er villig til denne viktige oppgave.
Filmen viser den moderne tids inntrang i en gammel nomadkultur, en kultur rik på tradisjon, drama og mening. Kvinnene i nomadkulturer har en helt annen status en i jordbrukerkulturer.
Filmen utfordrer våre egne ideal om arbeid, kjønn og kjærlighet.

Wang Quanan f 1956 (Lunar Eclipse og The Story of Ermei) regisserte og filmen vant Gullbjørnen i Berlin 2007. Den er 1 tim 32 min.

Sesam gleder seg til å vise en skjønn og sterk film fra det store kulturlandet Kina.
Ta med en venn og reis langt bort!

1 kommentar:

Styret sa...

Eva, Gro, Marjan, Kirsti, Tone, Ingrid, Frøydis, Anne, Ola og Anders så en fascinerende spillefilm med realistisk grunn og filmet i original miljø, på Djingis Khans tørre stepp der pastorale rytterfolk prøver overleve i det moderne samfunnets margin. Tuya, stolt og sterk ønsker ikke det samme livet for sine barn medan vi på avstand beundrer mongolfolkets rike kultur og, på en måte, frie liv. Vi erfar att denne siste lange og kalle vinter har ødelagt hovedparten av deres sauer, hester og kameler.