mandag 8. mars 2010

"Den Andre Siden" Onsdag 17 mars kl 19


"Er jeg en politisk filmskaper? Nei, men jeg leser aviser. Jeg er et engagert menneske som reflekterer og prøver å forstå sosiale forhold. Hva folk ser er opp til dem. Men selv om det er død, går livet videre. Og jeg måtte lage en film om dette."

Fatih Akin, født 1973 av tyrkiske foreldrer i Tyskland ble examinert fra tysk filmskole i 2000 og er opptatt med å lage kunst av sin tids sosiale erfaringer. Hans første spillefilm "Mot Veggen" fra 2004 ble en stor fremgang hos publikk og kritikkere.

Kveldens film "Den Andre Siden" er skrevet av Akin for to av skuespillerne, polsk-tyska Hanna Schygulla, en gang Fassbinders prima donna og tyrkiske Tuncel Kurtiz. Filmens tema er død og vi møter skjebnen til seks mennesker, fire tyrkere og to tyskere. To land i hver ende av Europa veves sammen i kveldens film som hadde premiere i 2007 og fikk pris for beste manus i Cannes.

Sesam viser film som setter spor i oss. Velkommen! Ta med en venn!

1 kommentar:

Styret sa...

Kommer far igjen? Akins film munner ut et åpent univers der vi kan velge fortsettningen og der vi tilskuere er de eneste i hele historien som ser hvordan alt henger sammen. Tre foreldrer og tre barn og to av dem dør og skaper tomrom som må oppdages.
Vi syv i kveld var imponert over skuespillerne og den unge Akins evne til å skrive empatiske roller for eldre skuespillere. En moden og forsonende film. Z.Brüll