tirsdag 23. mars 2010

"Under the Skin" Onsdag 31 mars kl 19

When your body betrays your soul.

Hvordan går det når du ikke kan klare av et stort sorgetraume?
Menn i vår kultur tenderer å føre det ut fra seg selv til omgivelsene medan kvinner kan legge traumet i seg selv og reagere med selvskadning og promiskuitet.
Regissør Carine Adler (f 1948 i Brasil) leste psykiater Estela Weldons bok "Mother Madonna Whore" og skrev så manus til kveldens film "Under the Skin" som hadde premiere 1997 og vant flere internasjonale festivalpriser for manus og hovedrolle. Den unge skuespiller Samantha Morton (f 1977) spiller hovedrollen som lillesøster Iris. Hun og storesøster Rose mister plutslig sin mor og alle relasjoner snus og Iris mister kontrollen.
Mortons mest kjente film er vel Morvern Callar fra 2002.

I kveld har vi årsmøte kl 18. Filmen starter kl 19. Den varer 1 tim 20 min.

Sesam! Filmer Du ikke glemmer! Ta med en venn!


1 kommentar:

Anonym sa...

Etter årsmøtet så vi syv Under the Skin med en av Samantha Morton hudløst gestaltet Iris som mister kontrollen over livet sitt, bryter forholdet til kjæresten og ger sig til de menn som støter på henne, utfordrer sin selvopptatt gravide søster og søker trøst hos sin svoger og i hallusinatoriske minner av sin døde mor. Håndholdt kamera med sterke nerbilleder som gi sterkt nervær. Vi ble urolige for at Iris skulle ta livet sitt eller bli myrdet. Men hennes søster tar et avgjørende skritt mot henne og ber om å bli tillgitt. Så finner de hverandre igjen bortenfor mors fravær. BRÜll