søndag 24. januar 2010

"A Winters Tale" Onsdag 3 Februar kl 19

Eric Rohmer 1920-2010, en av grunderne av den franske Nye Vågen og en våken betrakter av den moderne menneskens ønske om å bli noe annet en det hun er. Rohmers lange arbeidsliv som journalist, forfatter, kritiker og auteur har laget et stort og interessant spor i filmkunsten.
Han laget nesten 30 langfilmer og de fleste er ikke vist for nordisk publikk. Filmenes stille fortellinger om hverdagsmenneskens vanskelig valg, tanker og dialog i steden for action
og med svært lite manipulasjon av betrakteren via klipp, musikk eller subjektiv kamera.
Gene Hackman har beskrevet Rohmers film som "kind of like watching paint dry".
Eric Rohmer fikk 81 år gammel Guldløven i Venedig for sin karriere.

Kveldens film "A Winters Tale" er fra 1992 og inngår i kvartetten "Historier fra fire årstider".
Filmens hovedperson Felicie (Charlotte Very) er hårfrisør i Paris og blir med barn etter en ferieforelskelse i Bretagne. Hun mister kontakten med barnafadern og blir opptatt med at hun mistet kjærligheten i livet sitt. Filmen er 1 tim 50 min med fransk dialog og engelsk tekst.
Vi får anledning sammenligne Eric Rohmer med Sam Mendes som regissert en kommende film.

Sesam gir deg nøklene til filmens mystikk og bakteppe. Come On!

1 kommentar:

Styret sa...

Gro, Anne, Ingrid, Kari, Inka, Tove, Kirsti, Erland, Ola og Anders så Rohmers Shakesperianske hverdagsdrama om at lykken kommer til den som er trofast. Reaksjonene var blandet; bortkastet tid, film for kvinner, Woody Allensk, Fransk charm. Mer av Rohmer er "Pauline på stranden", "En Sommerfortelling", "Kjærlighet på ettermiddagen", "Claires kne". Se dem alle! sier Z Brüll.