lørdag 18. februar 2012

Katalin Varga Onsdag 29 feb kl 19

In the shadows of forgotten ancestors

Katalin Varga (Hilda Petér) blir forvist fra sin landsby i Romaniske Karpaterne og flykter ut på landeveien med sin 10-årige sønn Orbán (Norbert Tamko). Hun åpner et skjebnessvangert kapittel i sitt liv og søker opp en plass og en mann , Antal (Tibor Palfy), som må gjelde hennes skam med sitt liv.

Peter Strickland (f 1973) med en bakgrunn i underground art i London og New York fikk en arv og besluttet seg for å lage en film. Via venner i Budapest ble han kjent med skuespillere, filmfolk og det gamle Romaniske sagnet "Miorita", en arkaisk historie om hevnens pris. Strickland skrev manus, produserte og regisserte en filmtrupp om 11 entusiaster som bodde en sommer i et kollektiv i en by i Karpaterne. Med modern digital teknikk overførte man 16 mm film til 35 mm kinoformat. Filmen ble en internasjonal sucess grunnet sin uvanlige atmosfere og Hilda Petérs sterke rolletolkning. Den fikk en silverbjørn i Berlin 2009.

Katalin Varga er 1 tim 20 min lang, ungersk tale, engelsk tekst.
Se her: http://www.imdb.com/video/imdb/vi1632961049/

Sesam i Transsylvanien.

1 kommentar:

Styret sa...

"Hevnens pris er døden" 20 av oss så kveldens film og ble imponeret av Hilda Petérs sterke utstrålning og filmens uventede hendelser og den spenning Katalin formidler. Kjernescenen når Katalin i detalj beskriver voldtekten for gjerningsamannen og hans kone er briljant.
Z Brüll