lørdag 3. mars 2012

"Midnight Cowboy" Onsdag 14 mars kl 19

Of Mice and Men

Joe Buck (John Voigt) er klar for de store erobringerne, forlater sin stille southern uncomfort og entrer Greyhoundbussen til N.Y. Også en kjekk og sjarmerende mann kan trenge en erfaren konsult når verden og i sær damene skal beseires og Ernrico "Ratso" Rizzo (Dustin Hoffman) trår villig til. Vi møter her Sylvia Miles som Cass.
Midnight Cowboy begynner som en screwballkomedie men utvikler seg til et tragisk drama om livet på bunnen under the Bright Lights. Den erobret tre Oscars og vi ser den i dag som et lysende eksempel på amerikansk 70-talls film når den var som best; moden, briljant og kreativ.

Midnight Cowboy fra 1969 er John Schlesingers (1926-2003) første amerikanske film og hans største succes. Han var engelsk film- och teaterregissør og bland hans tidlige film finner vi Billy Liar (1963) og Darling (1965) med Julie Christie i swingin London. Blandt de filmer han laget i U.S. husker vi The day of the Locust (1975) og Yanks (1979).
Filmen presenteres av filmpedagog Ola Berglund.

Mer om kveldens film som er 1 tim 50 min, tekstet på norsk, på: http://www.filmsite.org/midn.htmlSesam in the Big Apple.

1 kommentar:

Styret sa...

"Everybody's talkin' at me..."
Vår helts uventede møte med den store verdens mystikk og arroganse og så hans smertefulle oppvåkning til empati og håp er fortsatt, etter 43 år, en uvanligt frisk og sterk film, fylt av livsglede og tragikomikk.
Voigt og Hoffman overtruffet ikke disse prestasjonene, også takk vare manus og regissør. Z Brüll.