torsdag 2. februar 2012

Se Meg Onsdag 15 februar kl 19
"Le inte åt den enkla, ens åt den ytliga myten, ty vid det svartaste havet kan den bli din."

Med skalden Gunnar Ekelöfs kloke advarsel åpner vi for neste film, Agnes Jaouis "Comme une image" ("Se meg") fra 2004, prisvinner i Cannes for beste manus. Lolita (Mailou Berry) lever i skyggen av sin selvtilfredse og pompøse far Etienne (Jean-Pierre Bacri). Alle danser etter hans pipe og Lolita må prøve og finne seg selv i dette sjarmerende men og nådeløse kraftfelt. Som Lolitas musikklærer møter vi regissøren selv.

For ett år siden så vi Jaouis "De andres smak". Her fortsetter hun sin kritikk av den moderne, urbane klassens selvopptatte liv og hun gjør det med humor, eleganse og dybde.
Agnes Jaoui, født 1964, av tunisisk-jødisk opprinnelse er en kjent regissør, manusforfatter, skuespiller og sanger. Hennes siste film "Parlez-moi de la Pluie" fra 2008 fikk her den noe mer selgende tittel "Tilbake til Provence". Så dere den?

"Se Meg" er 1 tim 50 min, fransk tale, norsk tekst.
Om fenomenet narcissism kan du lese på http://vuxnabarn.nu/

Sesam - "Kjerringfilmer om Relasjoner"

1 kommentar:

Styret sa...

Atten medlemmer og blivende medlemmer så Agnes Jaouis alvorlige komedie om den moderne selvopptatthetens problemer og hvordan en datters ambivalens og frigjørelse kan virke. Filmen er laget i en gammel god ny vågentradisjon, ett drama i dess naturlige miljø og med de personer som vanligvis er til stede. Gott mottatt av oss. Z Brüll