søndag 2. oktober 2011

"Jorden är en syndfull sång" Onsdag 12 okt kl 19
Elämä on kovaa.

Det er etterkrigstid i skogsbyn Siskuranta noensteds i norra Finland. Unga Martta (Maritta Vitamäki) lever her med sin lille familie og med energi og nysgjerrighet prøver hun finne sin vei i liv og kjærlighet.

Rauni Mollberg (1929 - 2007) finsk film- og TV-regissør laget ni film under sin karriere, de fleste realistsiske dramaer om det finska folkets liv. Hans mest kjente film er hans versjon av Väinö Linnas epos "Okänd soldat" fra 1985, en ny tolkning av en populær klassiker fra 1955.

"Jorden är en syndfull sång" er basert på Timo Mukkas roman med samme titel, fra 1964.
Kritikken mente at Mollberg tonet ner de lyriske og romantiske sidene ved boken og filmen laget oppstyr med sin harde realism og oblyge skildringer av slakt, vold og seksualitet.
Filmen ble sett av en rekordpublikk i Sverige.
Kveldens film er fra 1973 og er 1 tim 50 min, finsk tale, svensk tekst.

Sesam, film med sisu.

1 kommentar:

Anders sa...

Rauni Mollbergs film om det harde livet på landet er kanskje bedre å se nå en for 30 år siden da de mer spektakulære scener ga slagside åt fortellingen. Vi i Sesam så en vacker og hard fortelling om en positiv og levnadsglad jente som søker sitt liv. Vår diskusjon førte til dagens livskår på Rysslands landsbygd, i Europas fattigstrøk og i 3e verden.