fredag 26. oktober 2012

"Vampyrernas Natt" Onsdag 7 November kl 19

            Transsylvansk Terrorism.
Den fryktesløse atropologproffessor Abronsius (Jack McGrowan) og hans forsiktige assistent Alfred (Roman Polanski) er på studiereise i et vintermørkt Transsylvanien. Vertshusvertens skjønne datter Sarah (Sharon Tate) vekker Alfreds kjærlighetstørst men også en annen gentleman, greve Crolock (Ferdy Mayne), vil gjøre henne til sine lusters muse. Våre helter trekkes inn i en fryktelig nattlig orgie.

Regissør og manusforfatter er Roman Polanski (f 1933 i Paris), en av etterkrigstidens viktigste europeiske regissører og mange har inspirerets av hans virke; brødrene Cohen, Atom Egoyan, Wes Craven. Kveldens film er hans første fargefilm, etter "Kniven i vattnet" 1962, "Repulsion" 1965, og "Cul-le-Sac" 1966. Polanski tog med seg et første klass engelskt filmteam til italienske Dolomittene for eksteriørene, interiørene togs i Ealing studios i London. Under arbeidet ble Tate og Polanski et par. Distributørene hadde problem med å kategorisere filmen: Horror? Comedy?. Filmen ble en puibliksucces og føyer seg til Polanskis rekke av strålende film hvor menneskets frykt og utsatthet er et gjennomgående tema: "Roesmarys baby" 1968, "Chinatown" 1974, "Tess" 1979 og "Pianisten" 2002.

"Vampyrenes Natt" er fra 1967, er 1 tim 40 min og har engelsk tale og norsk tekst.

Sesam - en blodig fest.1 kommentar:

Styret sa...

Hm. Noen film eldes og blir låst inn i sin tidsboble. Kveldens film ville være komedie og skrekkfilm men er i dag hverken eller. Scenografisk skjønn med interiører og eksteriører og smink og klær i Chagalls og Transsylvansk stil men dramatisk er filmen avgått med døden.
R.I.P. hilset vi seks nattevarelser. Z Brüll