tirsdag 16. oktober 2012

"The Mill and the Cross" Onsdag 24 Oktober kl 19


Har Du noen gang fått lyst å gå rett inn i et maleri?

Den flamske mester Pieter Breugel, "Bondebreugel", (1525/30 - 1569) er en av høyrenaissansens mest kjente malere og det er bevaret 45 malerier av ham til vår tid, blandt dem "Dødens Triumf" fra 1562, "Jegere i snø" fra 1565, som Tarkowsky brukte i "Solaris" og så kveldens maleri "Korsvandringen" fra 1564 som du kan se på:   http://www.crossroad.to/text/carry_cross.htm
Bondebreugel transformerte den italienske renaissansens aristrokatiske motiver til sine egne naboer, bønderne i hans landsby og deres hverdagsliv i arbeid og fest.

Lech Majewski (f 1953) er en polsk film- og teaterregissør, forfatter, poet og maler. Hans film "The Mill and The Cross" fra 2010 tog tre år at fuldføre. Med modern digital teknikk har aktørene plasserts i en fantastisk og levende reproduksjon av Breugels maleri hvor de forteller eller agerer sine fortellinger. I førende roller møter vi Rutger Hauer som Breugel, Charlotte Rampling og Michael York (som vi så i "Cabaret" sist).
Filmen var invitert til Venezia og Sundance. Den er 1 timme 30 minuter, engelsk tale, norsk tekst.

Sesam - fest for øyet.

1 kommentar:

Styret sa...

En vakker film men også dramatisk hensiktsløs. Også filmen var, som ett maleri, ett objekt til vår anskuelse. Skuespillene kreerte ingen tredisjonelle roller men var velkledde statister i denne oppvisning av et levende maleri.
Men noen av oss 8 som var til stede ble inspirert til å besøke Rijksmuseum. Z Brüll.