søndag 1. april 2012

"Dead Man" Onsdag 11 april kl 19Duck out of Water.

William Blake (Johnny Depp) har mistet alt og reiser fra sin hjemby Cleveland dit hvor jernbanesporet slutter, til nybyggerbyen Machine, hvor han skal i tjeneste hos fabrikkeier Dickinson (Robert Mitchum). Men stillingen er besatt og William drar til saloonen og mister all styring denne første natt i den vilde vesten. Vi følger møter med mennesker og hendelser som utfordrer vår helts etiske og moralske grunnfjell. Den ensomme indianer Nobody (Gary Farmer) kommer til William som sendt av Den Store Ånd. Er dette en Road Movie, Samfunnskritikk eller et Gresk Drama? You decide! Musikk av Neil Young.


Javisst återvender vi alltid til Jim Jarmusch ( f. 1953). Fordi han er så begavet og fordi hans filmer rømmer tragikk og komikk infernalisk blandet og fordi man sjelden kan forutsige hva som skal skje. Og fordi Jarmusch kjenner sin amerikanske historie, sin filmhistorie og kjenner outsiderns grusomme og gudomlige karakterer. Vi har her sammen sett Broken Flowers (2005) og Limits of Control (2009). Nå arbeider Jarmusch med en film som har arbeidsnavnet Only Lovers Left Alive med Tilda Swinton og John Hurt.

Dead Man er fra 1995, 2 tim, sort/hvit, norsk tekst. Prisdrysset! Kontroversiell!
Se en trailer her http://www.youtube.com/watch?v=DDceawCF5Xk

Sesam on the Bandwagon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Langsom, stille og rapsodisk er den dramatiske fortellingen om bokholderen William Blakes undergang i den vilde vesten.
Formen og innholdet kolliderer totalt og med en vild og detaljrik scenografi forteller Jarmusch om ett sted som kun og all tid funnets i våre fantasier og drømmer - Wild West. Vi var 13.
Zygmunt Brüll.