mandag 21. mars 2011

"De Andres Smak" Onsdag 30 mars kl 19

Om å få det til. Castella (Jean Pierre Bacri) eier en fabrikk. Han er rik på materielle goder, men fattig på kultur. Castella forelsker seg. I en skuespillerinne (Anna Alvaro). Hun er fattig, men rik på kultur. De er et dårlig par. De har forskjellig smak. En film om den enes tycke och den andres smak.
"Det er helt naturlig å være sammen med likesinnede. Men vi ønsket i filmen å fokusere på det trangsynte og sekteriske, selve smakstyranniet. Bare fordi man omgås en bestemt type mennesker, betyr ikke at man skal stenges ute fra resten av verden, og ikke ha muligheten til å smake på det andre liker." A. J. Agnes Jaouis (f 1964) film "De andres smak"fra 2000 , 1 tim 46 min, fransk tale og norsk tekst, er en voksen og klok film om kultur, kjærlighet og distinksjoner. Den ble en internasjonal kinosuccess og fikk flere pris og en nominasjon til Oscar for beste utenlandske film. Agnes har skrevet manus til og spillet i mange franske film og regisserte "Se meg" fra 2004 om en sulten datter og hennes selvoppatte far, og "Parlez-moi de la pluie" fra 2008, ett familiedrama fra Provence. Kveldens film presenteres av filmpedagog Vegard Setervadet. Sesam, nå litt moro. Velkommen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Rettelse: Jaoui spilte barjenten og ikke skuspilleren (Anne Alvaro).
Vi ble 20(!)denne kveld som nøt spillet mellom "distinksjonene" som Bordieu skulle sagt. Castellas vei ut i livet fra våre fordommer om dårlig smak våre fordommer om god smak ble elegant dramatisert.
"Når jeg søker mitt sanne jeg er jeg på vei å bli den jeg vill være" Z Brüll