fredag 21. januar 2011

"Drivende skyer" Onsdag 2 februar kl 19

Neorealisme! På finsk! I farge!

Aki Kaurismäki
(f 1957) er Finlands store auteur, produktiv, personlig, populær. Fra 1981 har han medvirket i et 30-tal filmproduksjoner, i mange som manusforfatter, produsent og regissør.
Vi nevner her "Piken fra fyrstikkfabrikken" 1990, "Bohemenes liv" 1992 og "Mannen uten minne" 2002 som vant fem "Jussi" (finske Oscar) og fikk pris i Cannes.
Kveldens film "Drivende skyer" er fra 1996 og er av noen kritikkere plassert "Mellom Frank Capra og Vittorio del Sica". Noe som trenger en forklaring. Filmen forteller livet til Ilona (Kati Outinen) og Lauri (Kari Väänänen). Aki skrev manus under en snöstorm. "I begynnelsen er de lykkelige, så kommer alle problemene, og så blir de lykkelige igjen."
Filmen presenteres av Sesams nye filmpedagog Vegard Sætervadet.

Du kan linke deg på Akis hjemmeside her http://www.orimattila.fi/kirjasto/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=75

Sesam, film som gjør deg lykkelig. Ta med en venn!

1 kommentar:

Anonym sa...

Isande regn og 18 varelser pakket seg sammen til Kaurismäkis hopefulle epos om Ilona og Lauri som ikke lar seg rives med av alle ulykkene(de Sica)uten beholder roen og respekten for hverandre och lønnes av en mild skjebne (Capra). Rene, mørke farger, som malerier av Ed Hopper. Akis løfte om å få publikken noe lykkeligere kan ha fungeret. Brüll