lørdag 13. november 2010

"Revansje" Onsdag 24 nov kl 19

Mennesket som handelsvare.

Axel (Johannes Kirsch) er sjåfør på en bordell i Wien og har et hemmelig forhold til Tamara (Ursula Strauss) som ikke lenger holder ut som prostituert. Sammen legger de en dristig og brutal plan for å starte et nytt liv sammen.

Revansje er Götz Spielmanns femte film etter Der Nachbar, Dieses naive Verlangen, the Stranger og Antares og kveldens film ble nominert til Oscar for beste utenlandske film i 2009.
Götz Spielmann (f 1961) vokste opp i Wien, studerte regi og manus på univeritetet der før han kom til filmakademiet og underviset av Zusanek og Conti laget han sin første spillefilm, Der Nachbar 1993, som vant pris på Viennalen.

Revansje viser de ekstreme og fornedrende aspekterne ved vår tids konsumsjonssamfunn med mennesket som vare og prostitusjon som produksjon. Filmen er 2 timer lang, tysk tale, norsk tekst.
Se en trailer på http://www.filmweb.no/kino/article171690.ece?show=trailer

Sesam, light my fire! Ta med en venn!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi ble sytten i kveld som fikk bløtekake fra Tone og som så "Revansje", godt manus, solide skuespillere og flott foto. Filmen skiftet elegant fra actiontempo til kammersdrama med høy spenning og uventet oppløsning, eller mangel på oppløsning. De fire hovedrollene var rollesatt med gode karakterer.