søndag 8. august 2010

"Løp,Lola, Løp" Onsdag 18 aug kl 19


Vill man bråstarte en filmklubb etter sommeren er det en svært god ide at vise "Løp, Lola, Løp!" .
Med en gang hagler det assosiasjoner i alle rettninger og referenserne dugger..........
Tyske Tom Tykwer (f 1965) ble inspireret av Kieslowskis fortelling "Ödets nyck" fra 1987 der en man løper etter et tog. Tykwer skrev manus og regisserte venninen Franka Potente (f 1974) i hovedrollen. Filmen ble en succes for begge to i 1997 og de fikk internasjonalt gjennombrudd.
Tykwer kom at regissere flere film i store bolag, som "Parfymen" i 2006, "Krigeren og Keiserinnen" i 2008 og nå sist "The International" fra 2009, en multinational thriller som fått lunken mottagelse av publikk og kritikk. Har han mistet sitt geni på veien?
Potentes kvaliteter ble svært roset og etterspørt og hun har spillet med i et 20-tal filmer etter "Lola", vi så henne som Tania i Soderbegs filmer om Che.
Du kan møte henne på http://www.youtube.com/watch?v=6EPDI5t0c7I&feature=related

SESAM får deg i form til høstens utfordringer! Velkommen! Ta med en venn!

1 kommentar:

Anonym sa...

Høstpremiere! I alt 9 hadde denne solige kveld funnet frem. Vi så en snabbtenkt, snabbfotad, viljesterk og bevepnet Lola, en voksen Pippi som prøver, tre ganger, å redde sin vilsne prins ur knipan. Referenser fra "Bilkktrommen". Utsøkt kameraarbeid og hisnande perspektiver. En godt konstruert historie men hvem var mannen i sykebilen som Lola helbredet? Brüll