torsdag 1. mai 2014

Days of Heaven Onsdag 7 Mai kl 19


En annen verden.

Bill (Richard Geere) og Abby (Brooke Adams) er to unge kjærester og fattige fabrikkarbeidere i det tidlige 1900-tallets Chicago.
 Men livet må by på noe annet en fattigdom og nød.
Sammen med Bills yngre søster Linda (Linda Manz - som forteller denne historien) reiser de tre til Texas, til Panhandle, hvor de under innhøstningssesongen blir landarbeidere.
 Bonden (Sam Shepard) som har leid dem blir allvorlig forelsket i Abby som han trur er Bills søster. Våre venner ser sin sjanse til ett bedre liv.

Terrence Malick (född 1930 av libanesisk-assyriska föräldrar) räknas som en av Hollywoods mästerregissörer, sparsmakat har han skapat seks spelfilmer på 40 år.
Malicks stil som regissör, manusförfattare och producent karakteriseras av en exeptionellt hög visuell och poetisk kvalitet.

Himmelska Dagar, 1978 kveldens film som fikk en Oscar for beste foto av Nestor Almendros, musikk av Enrico Morricone. Den er 1 tim 30 min, engelsk tale og norsk tekst.
Den Tunna Röda Linjen från 1998 är en krigsfilm med poetisk lyskraft och
Den Nya Världen från 2005 skildrar mötet mellan indianer och nybyggare.
The Tree of Life fra 2011, om en manns oppgjør med sin barndom så vi i 2013 og sist laget Malick To the Wonder, en film om kjærlighet og hjemløshet, i 2012, med Ben Affleck og Olga Kurylenko.

                                                   Sesam - himmelske filmer.

Ingen kommentarer: