søndag 6. januar 2013

"Cleo from 5 to 7" Onsdag 16 januar kl 19


Når virkeligheten skjærer igjennom

Cleo (Corinne Marchand) er en svært populær sanger og hun nyter av det rastløse jet-set livet i 60-ernes Paris. Vi følger henne de avgjørende timene da hun skal få svar på en kreftprøve.

"Cleo fra 5 til 7" er en evig ung og frisk ny vågen film og den er en filmhistorisk juvel. Filmfestivalen i Cork 2011 åpnet med denne film og Sesam åpner nå vårprogrammet med den fordi den sammenfatter den viktige fornyelse av filmkunsten som Novelle Vague skapte. I biroller møter vi skuespilleren Anna Karina, regissøren Jean-Luc Godard og kompositøren Michel Legrand.

Agnes Varda, født 1928 i Brüxelles av grekisk-franske foreldre, er en nestor innen fransk film, regissør, manusforfatter, produsent, men hun er dessværre altfor lite kjent her. Hun kom til filmkunsten i ungdomen som kameraassistent og knyttet seg til den gruppe filmere som ble kallet Venstre Stranden av Ny Vågen; Marker, Resnais, Duras, Robble-Grillet.
Vardas filmstil kan beskrives som dokumentær realism med feministiske og sosiale temaer. Hun har fra 1955 laget et 20 tall spillefilmer, sist "Les Plages d'Agnes" i 2008, og like mange kortfilmer.
Se mer her: http://www.imdb.com/name/nm0889513/

"Cleo fra 5 til 7" fra 1961 er 1 tim 26 min, blendende sort-hvit, fransk tale og engelsk undertekst.

Sesam - hjerteslag i januar.

1 kommentar:

Styret sa...

Vardas 50 år gamla film blåste en frisk bris genom salongen, lekfull, utmanande och överraskande.
Vi 15 njöt av detta en gång nya men alltid så friska vin: "La Novelle Vague."
Zygmunt Brüll.