torsdag 13. mai 2010

"Klassen" Onsdag 26 mai kl 19

Den franske regissøren Laurent Cantet (f 1961) hadde laget filmene Menneskelige ressurser 1999 og Tiden er ute 2001 , begge om det postmoderne, totalitære arbeidslivet, og Mot Sør 2005 om europeiske middelklasskvinners sexturism i Afrika. Film som laget debatt om sitt innhold men også ble omtalt for sine filmiske kvaliteter. Når han skulle lage film om skolens kår fant han boken "Entre les murs", en lærerers erfaringer fra en ungdomsskole i en forstad til Paris. Forfatteren Francois Begaudeau laget manus sammen med Cantet og når rollene skulle besettes valgte Cantet Begaudeau og hans klass å spele rollene som seg selve. Génial!

Vi blir fluene på veggen som følger klassens liv under ett år og deler Francois pedagogiske streben å bruke pubertal energi og rebelsk kreativitet mot mening og konstruksjon.
"Amazing, amazing" sa juryleder Sean Penn i Cannes 2008 og ga filmen Gullpalmen.
Filmen er 2 timer lang, norsk tekst.

Sesam! Film med håp. Ta med en venn til vårens siste film. Adieu.

1 kommentar:

Styret sa...

På helspenn følgte vi en motivert, vennlig og iblant inspirert lærer i hans forsøk at undervise i sit fag og samtidlig få bærende relasjoner til sine elever. Så tok Ingrid, Tone, Monica, Inka, Anne, Ola, Hans-Martin og Anders en kaffepaus med Tones gode bløtekake og følgte så vår lærervenn og hans stormige, sjarmerende og provokerende klasse en time til.